Regensburg en de eerste keer Skien!!!!! - Reisverslag uit Gauting, Duitsland van Marieke Eijnden - WaarBenJij.nu Regensburg en de eerste keer Skien!!!!! - Reisverslag uit Gauting, Duitsland van Marieke Eijnden - WaarBenJij.nu

Regensburg en de eerste keer Skien!!!!!

Door: norbertmarieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

20 December 2011 | Duitsland, Gauting

Allereerst wensen wij iedereen een hele fijne, witte Kerst en een gezond en voorspoedig 2012.

Wat is hier in München zoal weer gebeurd. Eindelijk sneeuwt het en komt er toch een witte Kerst. Het heeft erg lang geduurd, normaal sneeuwt het in november al, dit jaar is het pas 19 december dat de sneeuw blijft liggen. Hetgeen ook betekent dat we weer genoeg sport voor de deur hebben, de oprit sneeuwvrij houden en de sneeuw in de tuin van de buren kiepen.
Toch wel leuk dat het nu wit is, dat geeft extra sfeer aan de Kerstmarkten. Op de radio werd verteld dat in München en omgeving door het warme weer in de afgelopen Adventstijd er in totaal bij winkels en op Kerstmarkten 800.000 liter Glühwein minder is verkocht dan afgelopen jaar. Het is maar waar je je druk over kunt maken.
Wat ook bij de Adventstijd hoort zijn Weihnachtsplatzl. Dit zijn koekjes, in verschillende vormen, smaken en met allerlei decoraties. Samen met buurmeisje Valerie heb ik voor het eerst Platzl gebakken.
Ook Kerstlunch hoort erbij. Met een aantal vriendinnen heb ik internationaal gelunched, dwz gerechten uit Zuid-Afrika, Australië, Europa, Amerika, en natuurlijk supergezellig.

Het weekend voor Sinterklaas hebben we Amerikaanse kennissen te eten gehad. Zij zijn hier voor zeker 2 jaar gestationeerd en zijn net als wij, fanatieke skiërs. Het plan is ook zeker regelmatig samen de pistes op te gaan. Ik had ree gemaakt en het was voor hen beiden de eerste keer dat ze dit aten.

5 December wordt hier in Beieren ook gevierd, maar niet zo uitgebreid als in Nederland. De kinderen krijgen wat kleine cadeautjes van Sint Niklaus en zijn knecht Rupprecht, maar de echte geschenken komen met Weihnachten.

Op de eerste Zondag in december zijn we naar Regensburg geweest, de hoofdstad van Oost-Beieren. Het oude stadsbeeld wordt tot een van de mooiste van Duitsland gerekend. Het centrum met de Dom en daaromheen nog veel oude woontorens uit de Middeleeuwen. Natuurlijk was het centrum gevuld met Kerstkraampjes, wat een heel gezellige indruk gaf. We hebben er een wandeling gemaakt, door smalle steegjes waarbij opviel dat er geen een huis recht stond.

De eerste keer skiën dit seizoen, was in Hoch Fugen. Dit was het een van de weinige gebieden in de omgeving waar geskied kon worden. Het was een heerlijke dag, met een lunch op terras in de zon. Nog lang niet alle liften en pistes waren open, en echt veel sneeuw lag er niet.

We melden ons weer in 2012

Norbert en Marieke

• 20 December 2011 - 20:13

Marga:

Leuk allemaal

• 20 December 2011 - 20:49

Francis En Dolf:

Dag Norbert en Marieke,

Wat een gezelligheid daar in Beieren!

Wij wensen jullie een mooie kerst en een fantastisch 2012 toe.

Francis en Dolf

• 07 Januari 2012 - 10:06

Pieter Jr:

Rupprecht is dat dan een soort zwarte piet of gewoon een knecht?

Groetjes!