Oktoberfeste en Jaegerkamp - Reisverslag uit Gauting, Duitsland van Marieke Eijnden - WaarBenJij.nu Oktoberfeste en Jaegerkamp - Reisverslag uit Gauting, Duitsland van Marieke Eijnden - WaarBenJij.nu

Oktoberfeste en Jaegerkamp

Blijf op de hoogte en volg Marieke

07 Oktober 2012 | Duitsland, Gauting

Het was weer fantastisch, de Oktoberfeste. Dit jaar een record aantal bezoekers, meer dan 6,4 miljoen. Ook een zelfde hoeveelheid bier is er geschonken. Het bier dat wordt geschonken op de Wiesn (zo wordt het feest door de Munchenaren zelf genoemd) wordt speciaal voor het feest gebrouwen. Het bevat ook wat meer alcohol dan normaal.
Als wij er naar toe gaan, gaan we met de S-Bahn en dan is volgen we de grote meute die naar de Wiesn gaan. Er is ook een stroom van mensen terug, maar die lopen niet allemaal meer recht. Het komt ook geregeld voor dat de bezoekers op de weg naar huis in slaap vallen en dan langer in de S- of U-Bahn blijven zitten.
Ondanks het volume bier dat er vloeit blijven de meeste bezoekers gedisciplineerd, als de tafel vanaf een bepaalde tijd gereserveerd is voor andere bezoekers wordt hij keurig vrij gemaakt. Om er zeker van te zijn om in een tent te komen is zelf een tafel reserveren (niet echt makkelijk, we proberen het voor 2013). Als je met 2 bent lukt het meestal wel om nog ergens binnen te komen. We beginnen te leren hoe het werkt.
Niet alleen draait het om bier drinken hoor, er is ook een enorme grote kermis. Hebben wij ook bezocht en uiteraard gekleed in passende kleding, Lederhosen en Dirndl.

We hebben ook bezoek gehad. Michael, neef uit Schotland, loopt 3 maanden stage bij BMW en is al 2 keer langs geweest. Eerste keer hebben we hem wat wegwijs gemaakt in München. Zijn 2de bezoek zijn we naar de Chiemsee gegaan en naar het Fraueninsel en Herreninsel. Het Fraueninsel is helemaal volgebouwd en daar voor het eerst echt mooie tuinen gezien. Michael heeft op het Herreninsel het kasteel van Ludwig bezocht, wij hebben gewandeld op het eiland.
Marja en PeterPaul hebben op weg naar Italie hier overnacht. We hadden gehoopt te kunnen golfen, maar helaas mogen er geen buggies meer rijden. Alternatief was een bezoek aan Linderhof en Garmisch.
De rit ernaar toe was prachtig met alle herfstkleuren.

3 Oktober is der Tag der Deutsche Einheit. Het Bundesland dat voorzitter is van de Bundestag, organiseert het grote feest. Dit jaar is Beieren voorzitter en was het 2 dagen feest in de stad. Gezien de drukte, er werden ruim 3 miljoen bezoekers verwacht en dat in combinatie met het Oktoberfeest voor ons een reden om lekker te gaan wandelen. Met vrienden uit Amerika zijn we bij de Spitzingsee/Schliersee naar de Jaegerkamp, 1746 m, gelopen. Een wandeling met veel verschillende uitzichten, en natuurlijk de mooie Herfstkleuren. Picnic onderweg en voldaan weer terug naar Gauting.

Tot de volgende keer,
Norbert en Marieke

Verslag uit: Duitsland, Gauting

Marieke

Vanaf januari 2009 Norbert en Marieke vanaf 26 augustus, wonen wij in Köningswiesen Gauting, ten zuiden van München. Via waarbenjij.nu houden wij bij wat wij zoal beleven en doen hier. We blijven graag in contact met jullie in Nederland. Reacties worden echt heel erg gewaardeerd. Norbert en Marieke

Actief sinds 29 Aug. 2010