Andechs, skiën, winkelwagentjes
Door: norbertmarieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
17 April 2012 | Duitsland, Gauting
Eind maart hebben we bezoek gehad van Gert en Iris B. Het bekende rondje gedaan, Nymphenburg, München, Viktualienmarkt, en natuurlijk het Hofbrauhaus. Ondanks het slechte weer die dag, reuze gezellig en ’s avonds in een van de leukste restaurants in de stad gegeten: Zum alten Markt. Een klein restaurant, 40 plaatsen, heel goed eten, en echt Beiers ingericht. Meestal 2 weken van te voren reserveren, het is een erg populaire gelegenheid. In de buurt van de Viktualienmarkt is een grote delicatessenzaak geopend, Kafer. Een grote winkel, waar veel tafeltjes staan, waar je snel wat kunt eten en drinken. In de kelder, en die is echt groot, is momenteel de Milka-store. Alle soorten Milka chocolade zijn er te verkrijgen en ook andere lila-attributen, zoals koetjes, Dirndls, Lederhosen, tassen, parapluis, etc. Uiteraard hebben we ons laten fotograferen bij de grote Milka-koe. De laatste dag van hun bezoek zijn we naar Andechs gereden. Hier staat een oude Rococo-kerk uit 1720 op een heilige berg. Hoofdattractie is het Beneditijnerklooster en de brouwerij waar het Andechser gebrouwen wordt.
‘s Avonds is nog een oude studievriend van Norbert, Bert P., onverwacht op bezoek geweest. Hij moest onverwacht een nacht in München blijven ivm een visumaanvraag. Was een gezellige avond.
Georigia O’Keeffe
Met de MIWC is Marieke naar de tentoonstelling van deze amerikaanse schilderes geweest. Georgia O’Keeffe is bekend van haar bloemenschilderijen en abstracten. Voor de amerikanen is zij erg belangrijk, omdat ze niet of weinig invloed had van europeese schilders. Ze is pas op latere leeftijd in Europa geweest en dat heeft volgens de kenners haar stijl niet beïnvloed. Beslist een aanrader.
Omdat we het toch niet konden laten, zijn nog maar een keer naar Kaltenbach gereden voor de laatste skidag van het seizoen. De voorspelling gaf nl. verse sneeuw aan. We waren vroeg vertrokken en dat werd beloond. Om half 9 naar boven om daar als eerste door een verse laag van ong. 40 cm te kunnen skiën. De dag kon niet meer stuk. Natuurlijk weer geluncht bij Lamark (het eten is daar erg goed) en voordat de sneeuw heel zacht en papperig werd weer terug naar Gauting.
Winkelwagentjes bij de supermarkt.
Hoe voorkom je dat er een te lange rij van winkelwagentjes ontstaat? Daar hebben ze hier wat op gevonden of noem je het duitse Grundlichkeit? Er zijn 5 rijen mogelijk, paars, rood, rose, groen en wit. De witte wagentjes zijn anders, maar de andere 4 precies hetzelfde. Na het boodschappen doen, wel bij dezelfde kleur terugzetten, want het rode wagentje past niet in de paarse rij. Zo blijven ze allemaal mooi droog staan en geordend.
Tot de volgende keer,
Norbert en Marieke