Tolles Wochenendes
Door: norbertmarieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
03 Februari 2011 | Duitsland, Gauting
Op 26 januari zijn Arjan, Maartje, Pieterjr en RickH. gekomen om 3 dagen te wintersporten. Woensdagnacht aangekomen en de volgende ochtend op tijd op om naar Scheffau te vertrekken om te skiën in het gebied van Wilde Kaiser. Dit is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk en voor ons het eerste gebied na de grens. De eerste dag was het weer niet zo goed, af en toe mistig. Ondanks het soms slechte zicht toch een heerlijke dag gehad. Vrijdag is de jeugd alleen gegaan en werkte het weer mee, blauwe lucht. Zaterdag zijn we met zijn allen gegaan. We waren alleen wat te laat vertrokken, 8 uur ‘s ochtends, dus veel files, want heel wat meer mensen hadden ook het plan opgevat die dag te gaan skiën. Les voor de volgende keer, op tijd vertrekken anders doe je er een uur langer over. Arjan heeft toen eindelijk een van zijn dromen waar gemaakt: Cabrio, bij een buitentemperatuur van min 9, is hij samen met RickH., verwarming op standje sauna, naar Scheffau gereden. Helm en skibril op. Ze hadden heel wat bekijks onderweg.
De eerste dag skiën zijn we richting Brixen en Westendorf gegaan, de tweede dag naar Soll, de laatste dag naar Ellmau en Going. We hebben dus maar weinig dezelfde liften en pistes geskied.
Voor de laatste avond hadden we een Bayrische Uberrasschung. We zijn gaan eten in het Hofbrauhaus. Het Hofbrauhaus stamt uit 1644; als brouwerij is het niet meer in gebruik. Het bestaat uit verschillende zalen. Op de begane grond kun je gewoon aanschuiven aan een van de lange tafels, maar niet echt makkelijk om dan voor 8 een tafel te bemachtigen dus hadden we een tafel gereserveerd en dat was in de Festsaal op de tweede etage. Wel natuurlijk met live Musik, dansende Lederhosen die veelvuldig op de knieën kletsten en ronddraaiende meisjes in Dirndls. Het eten is er echt Bayrisch en het bier drink je uit een Mass. Je kunt alleen liters bestellen, tenzij je Weissbier bestelt, dat kan in een halve liter. We hadden die avond gezelschap van C(hristiaan)&A(lexandra). Hem ken ik van de laatste cursus bij Goethe in Amsterdam.
We hebben ons kostelijk vermaakt, er werd volop gedanst door een paar dronken Schotten en onze ober had wat last van stress. Als we wat wilden bestellen kwam hij eerst vertellen dat hij het zo druk had en hoelang het zou duren voordat hij tijd voor ons had. De jongens keken hun ogen uit toen hij met 10 mass voorbij kwam rennen, dat is best zwaar.
Zondag zijn Arjan, Maartje, Pieterjr en RichH., weer vertrokken en waren na 7 uur rijden weer in Maarssen.
Verder zijn we nog bezig om wat in het huis te doen. De keuken krijgt binnekort een kleurtje op advies van een Mexicaanse architecte die ik via de International Womens Club heb ontmoet.
Norbert is nog steeds erg druk op het werk. Hij is even op en neer naar Engeland geweest en in de regel is hij niet voor 7 uur ‘s avonds thuis.
Tot de volgende keer
Norbert en Marieke
Ps
Wij vinden reacties erg leuk om te lezen hoor!!!
04 Februari 2011 - 08:37
Francis:
dat ziet er niet slecht uit,gezelligheid,sneeuw en zon???
Grt uit een grauw nederland.
Francis -
04 Februari 2011 - 12:21
Pieter ( Jr ):
Ik eindelijk na lang zoeken ook jullie waarbenjij.nu gevonden! Vond het erg gezellig om met jullie te skieen en zal vanaf nu ook maar eens de verhalen actief gaan volgen.
Groetjes uit Leiden -
04 Februari 2011 - 12:21
Pieter ( Jr ):
er moest een "heb" tussen ik en eindelijk