Skien, bakken en vergaderen
Door: norbertmarieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
22 Januari 2011 | Duitsland, Gauting
De afgelopen 2 weken is het weer hier erg mooi geweest. Overdag 10 graden. Niet zo goed voor de sneeuw, die is helemaal verdwenen behalve op een hoopje hier daar na. Maar gelukkig zijn de voorspellingen wel weer dat er de komende tijd het nodige zal vallen. Gelukkig maar, want ook in de skigebieden was het niet zo best. Op 1500 meter, 5 graden is niet zo best.
Het aanrechtblad blijft ons ook bezig houden. De firma die de bladen maakt voor Ikea is komen kijken naar de bubbels. Ik had nog stille hoop dat het ter plekke gerepareerd kon worden, maar helaas. De conclusie was kort en duidelijk: niet goed, dus vervangen. We krijgen dus nu versie 3. Volgens de firma hoeft het niet opnieuw te worden opgemeten. Na 10 dagen belde Ikea op om te vertellen dat ze ons binnenkort zullen bellen om een afspraak te maken om het blad te komen plaatsen. We wachten rustig af en gaan er maar vanuit dat alles goed gaat komen.
Verder zijn we best actief geweest. Ik ben naar de maandelijkse bijeenkomst van de Munchen International Womens Club geweest. De samenstelling is erg internationaal en ook alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. De voertaal is Engels. Wat ik erg moeilijk vind is het omschakelen van Engels naar Duits en andersom, kan heel verwarrend zijn. Het leuke van deze club is dat ze van alles organiseren. Ze hebben een Duitse grammatica-groep en ook een Duitse conservatie. Dus nu iedere Dinsdag ‘s ochtends grammatica en ‘s middags conservatie. Vooral de grammatica is echt les, in het restaurant van Oberpolinger, en met huiswerk. De conservatie-groep komt bij elkaar in het oudste cafe-restaurant van Munchen. Er mag alleen Duits worden gesproken, en je wordt gecorrigeerd.
Hierdoor ben ik ook weer naar een hele leuke avond geweest: Petit Fours maken. Echt multiculti: een in Frankrijk opgeleide Japanse meesterbanketbakker, leert een Mexicaanse, Engelse en 2 Nederlandse dames, en 2 Duitse heren, de fijne kneepjes van het bakken bij. Zij deed dit zo leuk en we hebben veel geleerd, en het resultaat mocht er zijn. Ze waren verrukkelijk(www .tanpopo-konditorei.de). Zeker voor herhaling vatbaar.
Met de Engelse naar de film geweest, The Black Swan, de originele engelse versie. Echt een aanrader, Natalie Portman heeft voor haar rol een golden globe gekregen.
We zijn nog bij de Nieuwjaarsborrel van de Holland Club geweest. Glaasje sekt met hollandse bitterballen. Echt lang zijn we niet gebleven, want we wilden de dag erna gaan skien, en omdat we wat verder moesten rijden, betekende dus ook vroeg op. We zijn in het gebied van Kaltenbach-Fugen geweest. ‘s Ochtends was de sneeuw prima, maar in de loop van de dag werd het naarmate je beneden de 1600 meter kwam erg zacht. Aan het eind van de dag zijn we naar het middenstation geskied, maar dat was niet echt slim. Het was echt zwaar skien in de papsneeuw.
Zondag was het nog steeds erg mooi en zijn we gaan wandelen bij Schloss Nymphenburg, net als heel veel anderen. Het eerste deel van dit kasteel is gebouwd in 1664, als zomerresidentie voor de leden van het huis Wittelsbach. In de loop van de tijd is er behoorlijk bijgebouwd, zodat het nu een breedte heeft van ongeveer 600 meter. De tuin is erg mooi met veel waterpartijen en fonteinen (die alleen in de zomer werken, nu waren ze “ingepakt”). Als de kanalen en vijvers bevroren zijn wordt hier volop geschaatst en curling gespeeld.
Norbert heeft het ook druk met zijn werk. Met de financieel en landendirecteuren heeft hij afgelopen week een workshop gehad om Alphabeth meer te verzelfstandigen.
Tot de volgende keer,
Norbert en Marieke