Voor iedereen de beste wensen voor 2011
Door: norbertmarieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
10 Januari 2011 | Italië, Sëlva
De achterburen komen
Het is wel al weer even geleden dat we iets geschreven hebben, maar het was ook een zeer drukke tijd de afgelopen 4 weken. We hebben de achterburen op bezoek gehad met hun 2 kinderen. Een zoon van 18 en dochter van 10 jaar oud. Het was erg gezellig, we konden het goed met hen vinden. Jan, de buurjongen, heeft voor ons de oprit sneeuwvrij gehouden in tijdens ons verblijf in Maarssen en Italië.
Skien met de Bogeries
Het laatste weekend dat we in Duitsland waren zijn we een dag gaan skien met Gert, Iris, Laura, Jeroen en Minou Bogers in Klein Walsethal. Een leuk gebied en we hebben een heel gezellige dag gehad. Helaas geen foto van de heerlijke lunch en het apres-skien.
Kerst in Nederland
20 December is Marieke naar Nederland gevlogen en op Donderdag de 23ste ‘s avonds arriveerde Norbert in Maarssen. Kerst en Oud en Nieuw hebben we in Maarssen gevierd. Wat een enorme verrassing was dat Arjan en Maartje de Kerstboom al hadden opgezet en versierd, de Kerstgroep en het huis al in Kerstsfeer hadden gebracht en dat er ook heel wat cadeautjes onder de boom lagen. Ze hebben ons enorm verwend met leuke presentjes, maar het mooiste was zeker de wijnkoeler op voet. Echt een heel mooi cadeau.
Lieke op Hawaï
Lieke is in Amerika gebleven en heeft een uitstapje van 10 dagen naar Hawaï gemaakt. Ze heeft daar een enorme leuke tijd gehad, we hebben alleen maar enthousiaste verhalen gehoord en ze kan al aardig surfen, Pearl Harbour bezocht. Op haar facebook-pagina staan leuke foto’s
Selva di Val Gardena (Wolkenstein)
2 Januari zijn we met Arjan en Maartje weer terug gereden naar Gauting en daarna meteen door voor 4 dagen skiën in Selva di Val Gardena. Wat een gebied!
1200 km piste op een liftkaart, waarvan bijna 600 km aaneengesloten. Ons hotel lag op 1800 meter hoogte en vandaar kon je de beroemde Sellaronde skiën. Dat is een ronde van 40 km om een groot bergmassief heen; een ring van liften en pistes. Een dag ski je met de klok mee en de andere dag tegen de klok in. Je hebt bijna een dag nodig om de ronde te maken en in die twee dagen neem je dus niet een keer dezelfde lift of dezelfde afdaling.
Aan de Sellaronde liggen 6 verschillende skigebieden gekoppeld.
Ski Marmolada
De laatste dag zijn we naar de Marmolada geskied. Een halve dag heen om uiteindelijk naar 3250 meter te gaan. Een onherbergzame, indrukwekkende en winderige top. Vanaf daar een piste met 2 km hoogteverval en van 12 km lengte. De eerste 600 meter hoogteverval (en dat is een heel eind) zijn gezellig donkerdonkerrood, daarna wordt het gemakkelijker en uiteindelijk moet je een paar kilometer blauw pad racen. De sneeuw was fantastisch en we waren bijna alleen. Misschien is dit dan wel de mooiste piste die ik ooit geskied heb (tot nu stond Gaislachkogel in Solden (van 3050 naar 1450 meter op een).
De echt veeleisende skiër gaat naar dit gebied. Geen Nederlanders, wel een paar oude liften met wachtrijen en een aantal kamikaze Italianen. En helaas 1150 kilometer rijden vanaf Nederland.
3 Koningen
Donderdag 6 januari weer terug naar Gauting waar we ‘s avonds vol verwachting waren van de 3-koningen, Caspar, Melchior en Baltazar. Er nog aan gedacht om extra snoep in huis te halen, maar helaas, ze zijn niet geweest. 6 Januari is hier in Beieren een feestdag, de meeste winkels zijn dan gesloten. Veel bedrijven/kantoren zijn gesloten tot en met 6 januari.
Noor en Piet
Het afgelopen weekend zijn Noor en Piet op bezoek geweest. Erg gezellig weer
bezoek uit Nederland, in hun geval Belgie te ontvangen. Zij waren nog nooit in deze
omgeving geweest. Zaterdag met Noor Muchen in geweest, kerken bezocht,
rondgewandeld. Later kwamen Norbert en Piet erbij, en bij Dahlmeier koffie/thee
gedronken met gebak. ‘s Avonds in het Hofbrauhaus gegeten. Dit is een groot
Bierhaus waar een beiers muziekband leuke muziek speelt. Ben je in Munchen dan is
een bezoek aan dit Haus een must.
Op Zondag zijn we naar Linderhof gereden. Een klein kasteel in de bergen, gebouwd
Door Ludwig II. Er zijn 3 kastelen die hij heeft gebouwd, Neuschawnstein, Herrnchiemsee en Linderhof. Wij hebben ze nu alle 3 bezocht. Het kasteeltje is van binnen ook weer heel mooi gedecoreerd, er is ongeveer 4 kilo goud gebruikt om de muren, deuren en meubilair te versieren.
Maandag zijn we in BMW-Welt geweest en natuurlijk het Olympia-park. Dat is momenteel een grote bouwput vanwege een RedBullevent dat daar de komende tijd plaats vindt.
Tot de volgende keer,
Norbert en Marieke